The Fundraising Benchmark

Over de benchmarks

Binnen het Fundraising Benchmark project zijn er twee benchmarks waaraan u kunt deelnemen.

De benchmarks

Algemene Benchmark

Deelname is gratis

Alle goede doelen in Nederland publiceren financiële jaarverslagen. Deze jaarverslagen zijn openbaar en worden door de goede doelen gepubliceerd. Het CBF verzamelt en structureert deze data waardoor vergelijking mogelijk is.

Iedereen die werkzaam is voor een goed doel kan een eigen inlog aanvragen. Het is dan mogelijk je eigen cijfers interactief te vergelijken met de gehele benchmark, je eigen branche of inkomsten klassen.

Database Gedreven Fondsenwerving

  Deelname is €2.150 (excl. BTW) per jaar 

Als je gebruik maakt van database gedreven fondsenwerving (direct mail, telemarketing, direct dialogue, direct response televisie en online marketing) kan je deelnemen aan deze benchmark. De online interactieve rapportages geven inzicht in de prestaties van de deelnemer in vergelijking met de markt en relevante branches.

Als deelnemer zie je een uitgebreid rapport over je eigen prestaties. Details van jouw scores worden niet gedeeld met derden of gepubliceerd.

 

De voordelen van deelname

Inzicht in de markt

Je krijgt inzicht in de ontwikkelingen in jouw markt en jouw sector. Je kunt deze ontwikkelingen direct vergelijken met jouw eigen prestaties.

vergelijkbare goede doelen

Door de indeling van de benchmark kun je je eigen prestaties vergelijken met organisaties uit jouw branche of van jouw grootte.

Vijf jaar overzicht

The Fundraising Benchmark’s rapporteren ontwikkelingen over de afgelopen 5 jaar.

Doorlopende Benchmark

Ieder moment van het jaar kunnen deelnemers data uploaden en deelnemen. De benchmark rapportages passen zich dan automatisch aan. Ook half jaar en kwartaal rapportages van het lopende jaar zijn mogelijk.

Anoniem

De naam van jouw organisatie wordt niet in de openbare publicaties genoemd. Alle analyses gebeuren op basis van geanonimiseerde data.

Internationaal

De benchmark wordt in meerdere landen uitgevoerd. De algemene data van deze internationale benchmarks zijn voor alle deelnemers beschikbaar.

Ontvang een voorbeeld­rapport

Ben jij benieuwd of deze benchmarks ook iets zijn voor jouw organisatie? Wij bieden vrijblijvend een voorbeeldrapport aan waarin je kan zien wat je kan verwachten en hoe jij straks jouw doelen kan gaan bepalen op basis van de uitkomsten van het rapport. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ik heb interesse in:

Graag willen we je op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Mogen we je af en toe een e-mail sturen?

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Meer weten hoe we met je privacy omgaan? Lees onze privacyverklaring

Enkele deelnemers van de benchmark Database Gedreven Fondsenwerving